Ravne na Koroškem, 30. 3. 2021

Spoštovani starši!

Vrtec bo od 1. 4. 2021 dalje zagotavljal le nujno varstvo. V priponki je obrazec, ki ga izpolni delodajalec v primeru, da potrebujete nujno varstvo in ste zaposleni v kritični infrastrukturi.

»Nujno varstvo se organizira za otroke in učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.« (MIZŠ, 29. 3. 2021).

Glede plačila staršev v obdobju od 1. do 11. 4. 2021:

»Oprostitev plačila staršev za vrtec v času od 1. 4. do 11. 4. 2021 V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.« (MIZŠ, 29. 3. 2021).

Prijave za nujno varstvo zbiramo na upravi vrtca (e-pošta: mateja.hovnik@guest.arnes.si ali na GSM ravnateljice: 031-266-423), 
do srede 31. 3. 2021 do 8. ure zjutraj.

Potrdila delodajalca (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) morate predložiti strokovni delavki prvi dan nujnega varstva.

Protokol:

  • NUJNO varstvo otrok staršev bo organizirano v enoti Solzice, ostali dve enoti (Ajda in Levi devžej) pa bosta zaprti.
  • Na vratih vhodov bo označeno, v kateri trakt pripeljete otroka, odvisno od enote (Solzice, Ajda ali Levi devžej), saj bodo otroci različnih enot zaradi zmanjšanja kontaktov ločeni.

Vse aktualne informacije bomo redno objavljali na spletni strani vrtca.

Nikomur ni lahko, a verjamemo, da nam bo uspelo tudi tokrat. Prosimo za razumevanje in upoštevanje vseh ukrepov.

Ostanimo zdravi