V našem vrtcu smo že  znani po dobrodelnosti, prostovoljstvu in da znamo stopiti skupaj in pomagati, kadar je to potrebno. Vsako leto sodelujemo v kakšni dobrodelni akciji, kot je Anina zvezdica, zbiramo hrano za male živali v zavetiščih, pomagamo v čistilnih akcijah v kraju, pletemo rokavčke za starejše in podobno. Pri tem nam seveda pomagajo starši skupaj s svojimi malčki, ki na ta način spoznavajo vrednote življenja.

Letos smo se odločili za sodelovanje v projektu »MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE« v  organizaciji družbe DEOS d.o.o. Cilj projekta je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji.

Tako so naše vzgojiteljice skupaj z otroki ustvarjale voščilnice in pri tem pokazale veliko mero dobre volje in inovativnosti. Vanje so ročno zapisale lepe misli in voščila, kar je v času digitalizacije in brezosebnih elektronskih sporočil že prava redkost.

Verjamemo, da bodo naše voščilnice razveselile in prižgale iskrico v očeh, polepšale kakšno sobico ali samo prebudile lepe spomine naših babic in dedkov v domovih starejših.

Zapisala: Valentina Slemnik