Mesec december je v Vrtcu Ravne res skrivnosten, čaroben in poln presenečenj. Poleg vseh treh dobrih mož, ki obiščejo naše otroke, jim prav posebna presenečenja pripravljata tudi Snežni vili.

 Vsak teden v decembru sta jim napisali pismo in pripravili majhno presenečenje, s katerim so si popestrili decembrske dni. Tako sta med drugim žgečkali oblake, da so nasuli snega, s snežno kroglo želja so se otroci igrali v krogu prijateljstva in ji zaupali dobre želje, z lučko pa  so si pričarali čarobno vzdušje in krepili vrednote, kot so prijaznost, strpnost in prijateljstvo. Najbolj pa  so se otroci razveselili vilinskih snežnih penic.

Tudi otroci in vzgojiteljice niso počivali. Pridno so vilam pošiljali pisma, izdelke, fotografije in voščilnice. In seveda nestrpno čakali, da jih vile obiščejo, da skupaj zaplešejo in se objamejo. Kljub obilici dela, sta si vili vzeli čas in otroke res obiskali. Srečanje je bilo polno veselja, srčnosti, iskrivih otroških oči in pristnih čustev. In to so stvari, ki v življenju največ štejejo in bogatijo naša življenja.

Snežni vili sta se vrnili nazaj na snežne oblake, s katerih še vedno bdita nad otroki, vzgojiteljicami in vsemi zaposlenimi v Vrtcu Ravne. Mogoče se naslednje leto spet vrneta, kdo ve?