Spoštovani starši in ostali uporabniki našega vrtca.

V vrtcu Ravne na Koroškem se izjemno trudimo, da lahko dnevno zagotavljamo možnost delovanja vrtca. Tudi pri nas se žal prisotnost okužbe z virusom Sars CoV-2 širi. Obolevajo tudi otroci in zaposleni in kot veste, virus ne izbira in žal tudi potek bolezni pri vseh ni enak, žal tudi pri otrocih ne.

V Uradnem listu RS št. 174/21 z dne, 6. 11. 2021 je bil objavljen novi odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in s tem novi ukrepi, ki veljajo tudi za našo ustanovo.

Zato vas prosimo, da ob vstopu v vrtec uporabljate obrazno masko, si razkužite roke, vzdržujete varnostno razdaljo in se v naših prostorih ne zadržujete, saj bomo le na ta način lahko vzdrževali stanje odprtih vrtcev.

Vsi se moramo držati predpisanih ukrepov. Ravnajmo ODGOVORNO in poskrbimo tudi za druge, ne samo zase. Le tako bomo dosegli, da vrtcev ne bomo zapirali, ker vemo kaj to pomeni za otroke in celotno družbo.

Zavedamo se, da smo se vsi skupaj znašli v izjemno neprijetni zdravstveni situaciji, vendar iz te lahko pridemo le s skupnim sodelovanjem. Prvi in hkrati najučinkovitejši korak je tudi upoštevanje dejstva, da bolni otroci ne sodijo v vrtčevsko okolje, zato vas pozivamo, da v skrbi za zdravje vseh, v vrtec pripeljete samo zdrave otroke.

Hvala, ker nas razumete in sodelujete z nami.

S prijaznimi pozdravi,

Mateja Hovnik, ravnateljica