Tako si pojemo in se veselimo vsi zaposleni in otroci Vrtca Ravne na Koroškem, ko opazujemo, kako raste naš novi vrtec pri OŠ Prežihovega Voranca, ki bo nadomestil sedanjo,  dotrajano enoto Solzice.

V novem vrtcu bo 12 oddelkov, knjižnica, senzorna soba, velike, svetle igralnice,  večnamenski prostor, ki bo omogočal gibanje in družabne prireditve ter  prostori za zaposlene.  Kuharji nam bodo pripravljali hrano v novi, prostorni in sodobni kuhinji, da bomo še z večjim tekom jedli in veselo rastli, prostor bo dobila perica in naš hišnik. V novo stavbo se bo preselila tudi uprava vrtca.

Če bo šlo vse po načrtih, se bodo junija zaključila gradbena dela. V počitniškem času se bodo pričeli opremljati prostori vrtca, uredila pa se bo tudi okolica.

 Upamo in želimo si, da bi z novim šolskim letom 2022/23 že zakorakali skozi vrata težko pričakovanega novega vrtca, ki  bo zaposlenim in našim najmlajšim omogočal najboljše pogoje za delo in bivanje.

Kako napreduje gradnja pa smo si imeli možnost ogledati prav vsi zaposleni v Vrtcu Ravne na Koroškem. Po gradbišču sta nas popeljala  ravnateljica vrtca ga. Mateja Hovnik in vodja gradbišča g. Franc Šumnik. Ob ogledu so nas prevevali občutki pričakovanja, začudenja in  veselja. Ob  tem pa smo si kar predstavljali, kako bo naš novi vrtec zaživel, ko bodo vanj vstopili otroci s svojo otroško energijo, smehom in veseljem in dodali še piko na i celotni uspešni zgodbi gradnje novega vrtca.

Zapisala: Valentina Slemnik