Spoštovani otroci, starši, zaposleni, občani….

V petek, 14. 10. 2022 je bil poseben dan. Dan, ko smo bili priča odprtju tako željene enote vrtca Ravne na Koroškem – enote Solzice. Uresničile so se dolgoletne obljube, sanje, želje, predvsem pa smo dobili težko pričakovano in zelo potrebno domovanje – NOVI VRTEC.

Novogradnja 12-oddelčnega vrtca je ena največjih investicij v občini Ravne na Koroškem zadnjih nekaj let. Skoraj ničenergijski objekt omogoča visoko stopnjo bivalnega ugodja in minimalno porabo energije. Vrtec je zgrajen po sodobnih principih gradnje v katerih se bo lahko izvajala sodobna predšolska vzgoja.

Lahko smo veseli in ponosni, da je vrtec arhitekturno zasnoval domačin dr. Jure Kotnik, investicijski program pri pripravi vlog za nepovratna sredstva in nadzor pri gradnji je zagotavljalo podjetje EUTRIP. Izbran izvajalec izdelave projekta za izvedbo gradnje pa je domače podjetje Vertikala X.

Čaka nas še dokončanje opreme notranjih prostorov in urejanje zunanjih površin. Selitev v nove prostore planiramo po krompirjevih počitnicah. Vsekakor pa se že veselimo in komaj čakamo na ta dan.

 

Mateja Hovnik, ravnateljica