Letos mineva 130 let od rojstva našega rojaka, pisatelja Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca. Tudi v našem vrtcu, kjer so vse tri enote poimenovane po njegovih črticah –  Solzice, Ajda in Levi devžej, smo se s pesmijo, plesom in igro poklonili temu jubileju. Tako smo izpeljali kar dve prireditvi v KC Ravne in nanju povabili starše, krajane, župana, predstavnike občine in naše nekdanje sodelavke.

V prvem delu prireditve so se predstavili otroci vseh treh enot, ki so nam zapeli, zaplesali in recitirali predvsem pesmice in plese našega ljudskega izročila. Predstavili pa so se tudi s povsem novo recitacijo Solzice, ki jo je napisala vzgojiteljica Polonca Paškvan.

V drugem delu prireditve pa so nastopile vzgojiteljice našega vrtca v dramski igri Teta, tu je še en devžej. Igro je priredila in režirala vzgojiteljica Stanka Praznik. V njej je zajela tri črtice – Solzice, Levi devžej in Tri pisanke. Igra nas je spomnila na neke daljne, stare  čase in način  življenja takratnih otrok. Ob  prizorih znanih črtic, še posebej, ko mali Voranc premaga strah in mami prinese polno naročje solzic, se je marsikomu v dvorani orosilo oko.

Zahvala velja vsem sodelujočim, našim otrokom, vzgojiteljicam, vodstvu vrtca in vsem, ki so nas prišli pogledat.  Zaradi vas sta obe prireditvi odlično uspeli!

Zapisala Valentina Slemnik