V našem vrtcu smo bili priča zelo lepemu dogodku, ki ga želimo podeliti z vami.

Večkrat smo že dokazali, da znamo stopiti skupaj, kadar gre za dober namen, pomoč, prostovoljstvo. Skupaj z vami sodelujemo v čistilnih akcijah, dobrodelnih akcijah zbiranja hrane Anina zvezdica, zbiramo hrano za male živali, kvačkamo in pletemo rokavčke za starejše občane, pomagamo pri naravnih nesrečah, izdelujemo voščilnice in še kaj bi se našlo.

Sedaj je  pomoč potrebovala  naša sodelavka Petra in njena družina, predvsem hčerka Teja, ki ima prirojeno gensko napako in je na invalidskem vozičku.  Družinica živi v zgornjem nadstropju hiše in ker Teja pridno raste, potrebujejo  dvigalo, ki bi jim  zelo olajšala mobilnost. Nekaj sredstev so že zbrali preko dobrodelne akcije v organizaciji ZPM Ljubljana Moste -Polje,  nekaj je donirala občina, prijatelji. To pa še vedno ni bilo dovolj, da bi pokrili vse stroške, ki nastanejo pri takšnem gradbenem posegu.

Zato je na  pobudo vodstva vrtca in sindikalne zaupnice stekla   akcija  na  SVIZ – u, sredstva pa smo zbirali tudi v naši organizaciji. Tako smo zaposleni zbrali 905 evrov, ki smo jih slavnostno predali Petri in tako prispevali majhen kamenček v mozaik prizadevanj za boljšo prihodnost njene družine.

 

Zapisala: Valentina Slemnik