Čas epidemije je spremenil življenja tudi v vrtcu Ravne na Koroškem. Okrnjeno delovanje vrtca in delavci, ki si želimo na svoja delovna mesta, so trenutna realnost.
Želja po tem, da pomagamo po svojih najboljših močeh, je bila zadosten razlog, da smo se priključili vseslovenski akciji »ROKAVČEK – POMAGAVČEK za pomoč osebam z demenco«, ki jo je sprožila ga. Maja Štefančič Hribar na spletni strani HUDA VOLNA v sodelovanju z organizacijo SPOMINČICA, katera skrbi za bolnike z alzheimerjevo boleznijo.
Tako delavke vrtca Ravne že ves november in december kvačkamo in/ali pletemo rokavčke različnih barv in vzorcev, ki bodo bolnike z alzheimerjevo boleznijo in demenco v prvi vrsti greli v roke in jih s svojo mehkobo pomirjali, ter hkrati s svojo barvitostjo in raznolikostjo spodbujali njihove miselne procese.
Prvi paket rokavčkov – pomagavčkov smo že poslali v Dom starejših na Prevalje in v Koroški dom starostnikov v Črneče ter jim tako pogreli in popestrili dni veselega decembra. Da v teh prazničnih dneh razveselimo še več ljudi, nadaljujemo z delom in pripravljamo že tretji paket.
Človek je socialno bitje. Njegov obstoj je odvisen od medsebojne pomoči, sodelovanja in skrbi za druge. Stopimo drug drugemu na proti in prižgimo iskrice v očeh in pričarajmo na licih nasmeh.

Zapisala: Polonca Paškvan