Občina Ravne na Koroškem se je letos že četrtič zapored pridružila vseslovenski akciji »Dan za spremembe – Dan za povezovanje skupnosti«, ki ga že deveto leto organizira Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva. V okviru tega dne so po vsej Sloveniji potekale različne akcije s katerimi smo razvijali medsebojne odnose, spoštljivo komunikacijo, povezovanje med organizacijami, lokalno skupnostjo in vsemi generacijami.

Vse  tri enote vrtca Ravne na Koroškem so v petek 6. aprila 2018 izvedle čistilne akcije, v katerih so sodelovali otroci, zaposleni in krajani.

V soboto 7. aprila 2018 pa se je na tržnici Ravne odvijal osrednji dogodek s kulturnim programom, v katerem so sodelovali in se predstavili otroci v okviru obogatitvene dejavnosti Ples skozi čas pod mentorstvom vzgojiteljic Mihaele Hovnik in Jasne Gamze. Na stojnicah so sodelovala in se predstavila društva in prostovoljne organizacije s plakati in letaki. Ob koncu programa pa so vsi prisotni ustvarjali skupno sliko na platno (vodni baloni napolnjeni z različnimi barvami), ki bo razstavljena v Koroškem medgeneracijskem centru na Ravnah.

Zapisala: Mateja Hovnik, ravnateljica