TRMA
Avtor: Marko Juhant

Določili boste, ali imate odločne otroke z močno voljo, ali pa so trmasti. Za ene in za druge boste našli napotke. Za predšolsko, šolsko starost in tudi za najstnike. Spoznali boste pomen strukture doma in namensko rabo določenih vzgojnih prijemov, kaj je mogoče spremeniti in kaj bo treba sprejeti ter urejati na dolgi rok. Navodila, kako ravnati v kritičnih situacijah in kako jih preprečiti, so konkretna. Namesto skrbi, jeze, nemoči, boste začutili upanje in ponos.

Recepti v vzgoji
Avtor: Marko Juhant

V knjigi so kratki in jedrnati napotki, kako ravnati v specifičnih vzgojnih situacijah. Pogosto s poudarki, ki zagotovijo delovanje takega pristopa. Zato recepti, postopek mora biti izpeljan natančno in skladno z otrokom in staršem, ki recept uveljavlja, uporablja. Ob napotkih so razlage s primeri, zakaj tako. Knjiga zajema nasvete za predšolsko obdobje, šolarje na začetku šolanja in za mlajše ter starejše najstnike. Bralcem je že pregled kazala vznemirljiv, saj je ob težavi že izpisan recept, ki usmerja mišljenje in dejanja staršev.

 

Vzgoja kot drevo v zdravi rasti.
Avtor: Zinka Ručigaj

VKD - kopija

Besede avtorice: “Potem, ko je izšla moja knjiga Otroško srce je zaklad, sem na srečanjih z vami in ob svetovanjih, ko ste se obračali name, spoznavala, da obstaja še veliko odprtih vprašanj glede vzgoje. Hkrati pa je v meni ostalo veliko tistega, kar bi vam rada še povedala o tem, kako vzgajati, da bo lepše življenje vas, staršev in vaših otrok. Prav temu je namenjena knjiga, ki je pred vami…”

 

 

 

 

“Možgančki se predstavimo!”
Avtorji: Gunther Moll, Ralph Dawirs, Svenja Niescken

Opis KnjMožgančki se predstavimo! Raziskovalno potovanje od spočetja do vstopa v šoloige: Kako omogočiti malim možganom, da se čim bolje razvijejo in postanejo veliki, odrasli možgani.
Pričujoča knjiga na zabaven in vsem razumljiv način izčrpno popisuje razvoj otroških možganov. Priznani avtorji ta razvoj osvetlijo z različnih zornih kotov: biološkega, psihološkega in socialnega. Vsako otrokovo izkustva, ki ga ima od spočetja dalje, na sebi lasten način vpliva na oblikovanje njegovi možganov in s tem na dojemanje in kreiranje lastnega sveta dojemanja, čustvovanja in razumevanja. V tem najzgodnejšem obdobju se tako oblikujejo vse najpomembnejše smernice, ki bodo tako ali drugače oblikovale in določale vse njegovo kasnejše življenje.

 

 

Moj otrok po moje
Avtor: Dr. Tanya Byorn

Opis knjige: Ustvarite pozitiven vzorec starševstva po meri svojega otroka.
Dr. Byronova  nas s svežim pristopom k starševstvu opogumi, da odkrijemo svoj način, kako prisluhniti otroku, saj Byronova ne pozna “porednih” otrok: s celostnim pristopom nam pomaga, da poiščemo vzroke za malčkovo “porednost” in spremenimo tudi svoje ravnanje.
Knjiga Moj otrok po moje nam ne ponuja enotnega recepta, ampak nas opozori na različne potrebe otrok in staršev ter pokaže, kako lahko skupaj ustvarimo pozitivne vzpodbude in zglede.