Z odprtjem nove enote Solzice, je dobila prostore v novi stavbi tudi uprava vrtca. Na upravi imamo pet pisarn, arhiv, sejno sobo in dolg hodnik, ki vse prostore povezuje.

Na pobudo župana Občine Ravne na Koroškem, ki je pogrešal otroške izdelke in pridih otroške razigranosti,  smo k sodelovanju povabili otroke vseh treh enot  – Solzic, Ajde in Levega devžeja s Kotelj.  Pod budnim očesom mentoric  so ustvarjali likovna dela, ki smo jih razstavili na hodniku in tako polepšali upravo vrtca.

Na odprtje razstave smo povabili župana g. Rožena, podžupane in  poslovne partnerje.  Otroci enote Solzice so se predstavili s kratkim  kulturnim programom, kjer so  s pesmijo in recitacijami pričarali pravo pomladno vzdušje.

Na razstavo pa smo povabili tudi otroke in vzgojiteljice vseh treh enot. Ogledali so si prostore uprave ter pisarno ravnateljice in drugih zaposlenih na upravi. Ugotovili so, da so tudi pisarne preveč bele in stroge ter obljubili, da bodo  polepšali še te.

V sejni sobi smo otroke pogostili s sokom, vodo in čokoladnimi jajčki, ki jih je nastavil velikonočni zajček. Srečanje je bilo iskreno, veselo,  povezovalno in imeli smo se preprosto lepo.

Zapisala:

Valentina Slemnik