V okviru evropskega projekta Urbana ureditev je občina Ravne na Koroškem tako vzpostavila brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo 12 koles. Tri izposojevalne postaje vključujejo 18 priključnih stojal za kolesa. Sistem poimenovan Picikl omogoča izposojo koles za uporabo v mestnem okolju, pri čemer je kolo možno vrniti na kateri koli postaji oziroma prostem stojalu sistema. Za uporabo sistema izposoje koles je potrebna osebna registracija uporabnika, ki jo lahko opravi v prostorih ravenske občine.

Na otvoritvi smo prisluhnili županu Občine Ravne na Koroškem dr. Tomažu Roženu in predstavniku Šolskega centra Velenje, ki je pomagal pri vzpostavitvi sistema izposoje koles, Darku Lihtenekerju.

Oprema Ravne je predstavila svoj električni avtomobil. Otroci Vrtca Ravne so poskrbeli za čudovite poslikave s kredami na asfaltni površini, kulturni program pa sta sooblikovala kantavtor Milan Kamnik in harmonikar Glasbene šole Ravne Florjan Ladinik. Ob zaključku evropskega tedna mobilnosti sta s simboličnim prerezom traku namenu predala brezplačen sistem za izposojo koles župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in Sabina Hrašan. Župan pa se je tudi prvi usedel na kolo in ga preizkusil.